Po wyborze sali weselnej, Pary Młode stają przed kolejnym zadaniem. Czas przemyśleć układ stołów i atrakcje, które będą czekały na gości. Na tego rodzaju uroczystościach coraz częściej pojawiają się candy bar i drink bary. Wiele przyszłych małżeństw decyduje się również na wiejskie stoły. Co na wiejski stół weselny? Jak go przygotować? Dowiesz się tego z naszego artykułu.
Sale weselne posiadają zwykle w swojej ofercie wiele ciekawych niespodzianek dla Pary Młodej i zaproszonych przez nią gości. Tematyczne stoły, nietypowe dekoracje czy specjalne prezentacje tortu weselnego to tylko niektóre z nich. Pojawiają się również możliwości wprowadzania na przyjęcie weselne stołu wiejskiego, które pojawiają się na polskich weselach od wielu lat. Prawdopodobnie nie będą one dużym zaskoczeniem dla gości, ale ci jednocześnie bardzo chętnie skorzystają ze znajdujących się na nich specjałów. Wiejskie stoły będą niezastąpionym elementem wesel utrzymanych w swojskim stylu. Spełnią rolę bufetu, okażą się również ważnym elementem dekoracyjnym.
Stół wiejski na wesele – Menu
Co koniecznie powinno znaleźć się na wiejskim stole? Odpowiedź wydaje się prosta. Obowiązkowe pozycje to kiełbasa, bigos i smalec. Weselne menu można wzbogacić również o kaszankę, pasztety, swojski chleb na zakwasie, ogórki kiszone, domowy boczek, żurek, musztardę, wędzoną szynkę czy chrzan. Butelki na wiejski stół to zdecydowanie bimber, nalewki i swojskie wina.
Stół wiejski dekoracja i cena
Stół wiejski na weselu jest jedną z atrakcji, bez których trudno wyobrazić sobie typowe, polskie wesele. Stół będzie wyjątkową dekoracją sali weselnej, a szczególnie dobrze zsynchronizuje się z przyjęciami urządzonymi w stylu boho i rustykalnym. Ile pieniędzy należy przeznaczyć na taki stół? Szacuje się, że może on pochłonąć od 1000 do nawet 2500 zł. Niektóre sale weselne posiadają rozwiązania cenowe, które przeliczane są na liczbę gości, inne zaś mają z góry ustaloną cenę, która nie jest uzależniona od ilości weselników.
Sale weselne posiadają zwykle w swojej ofercie wiele ciekawych niespodzianek dla Pary Młodej i zaproszonych przez nią gości. Tematyczne stoły, nietypowe dekoracje czy specjalne prezentacje tortu weselnego to tylko niektóre z nich. Pojawiają się również możliwości wprowadzania na przyjęcie weselne stołu wiejskiego, które pojawiają się na polskich weselach od wielu lat. Prawdopodobnie nie będą one dużym zaskoczeniem dla gości, ale ci jednocześnie bardzo chętnie skorzystają ze znajdujących się na nich specjałów. Wiejskie stoły będą niezastąpionym elementem wesel utrzymanych w swojskim stylu. Spełnią rolę bufetu, okażą się również ważnym elementem dekoracyjnym.
Stół wiejski na wesele – Menu
Co koniecznie powinno znaleźć się na wiejskim stole? Odpowiedź wydaje się prosta. Obowiązkowe pozycje to kiełbasa, bigos i smalec. Weselne menu można wzbogacić również o kaszankę, pasztety, swojski chleb na zakwasie, ogórki kiszone, domowy boczek, żurek, musztardę, wędzoną szynkę czy chrzan. Butelki na wiejski stół to zdecydowanie bimber, nalewki i swojskie wina.
Stół wiejski dekoracja i cena
Stół wiejski na weselu jest jedną z atrakcji, bez których trudno wyobrazić sobie typowe, polskie wesele. Stół będzie wyjątkową dekoracją sali weselnej, a szczególnie dobrze zsynchronizuje się z przyjęciami urządzonymi w stylu boho i rustykalnym. Ile pieniędzy należy przeznaczyć na taki stół? Szacuje się, że może on pochłonąć od 1000 do nawet 2500 zł. Niektóre sale weselne posiadają rozwiązania cenowe, które przeliczane są na liczbę gości, inne zaś mają z góry ustaloną cenę, która nie jest uzależniona od ilości weselników.